Hooikoorts en de behandeling met acupunctuur

Hooikoorts is een bekende indicatie voor acupunctuur en is een ‘vluchtige’ vorm van allergie van de luchtwegen en is daardoor snel te beïnvloeden. Chinees gezien is hooikoorts gekoppeld aan de long meridiaan en is het meest oppervlakkige orgaan met een directe verbinding met de buitenwereld.

Als je hooikoorts klachten hebt, betekent het dat je gevoelig bent voor allergenen. Dit kunnen pollen of grassen zijn, huidschilfers, huisstofmijt of haren van dieren.

Voor mij als acupuncturist is het belangrijk te horen welke klachten bij jou overheersen. Is het de jeuk, heb je een kriebel in je keel, heb je een loopneus óf zit het slijm juist vast? Aan de hand van jouw klachten kan ik heel gericht de behandeling acupunctuur toepassen. Je krijgt altijd een op-maatgemaakte- behandeling.

Hooikoorts kent twee stadia: de periode zonder dat er klachten zijn óf het acute stadium. In het acute stadium is de aanpak uiteraard anders dan als er nog geen echte klachten zijn. In het hooikoorts seizoen adviseer ik om bepaalde voedingsmiddelen te mijden, om op natuurlijke wijze damp vorming in het lichaam tegen te gaan. Door bepaalde voedingsmiddelen te mijden heb je de kans dat je minder last hebt van hooikoorts. Acupunctuur (gecombineerd met voeding) kan zeer zeker bijdragen aan het verhogen van jouw weerstand, waardoor je minder vatbaar bent voor hooikoorts.

Behandeling.

De meeste mensen merken dat ze tijdens de behandelperiode lekkerder in hun vel zitten en meer vitaliteit ervaren. Het is beter dat je een afspraak maakt vóór het daadwerkelijke hooikoorts seizoen begint. Dan kan ik een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van jouw weerstand waardoor de hooikoorts niet, of later begint.
Ciria is aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten ‘V.N.T.’
Copyright © Ciria 2019  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design