Moxatherapie

Moxatherapie wordt vaak gebruikt als aanvulling op een acupunctuur behandeling. Moxa is een behandelmethode waarbij acupunctuur punten worden gestimuleerd middels warmte. Moxatherapie is een therapievorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van een samengeperst kruid (Artemisia Vulgaris, oftewel bijvoetkruid) dat vaak wordt gebruikt vanwege haar verwarmende- en energie versterkend karakter. " Geneeskrachtige planten spelen een belangrijke rol binnen de Chinese geneeskunde. De plant wordt gedroogd en fijngestampt, daar wordt een sigaar van gedraaid. Deze wordt niet opgerookt maar gebruikt als aanvulling op een acupunctuur behandeling. "

Hoe werkt moxatherapie?

Moxa wordt gebruikt als een samengerolde „sigaar” die verhit wordt en boven een pijnlijke plek of acupunctuur punt gehouden wordt, met als doel een tekort aan bloed en energie op te heffen of om de energiestroom te bevorderen. Daar waar de energiestroom verzwakt is, wordt energie en doorbloeding gestimuleerd door deze weldadige warmte. Blokkades in de meridianen worden opgeheven, waardoor de energie beter circuleert en pijnklachten verminderen.

Welke klachten kun je behandelen met moxatherapie?

Alle soorten pijnklachten, gewrichtspijnen, spierpijn, rugpijn, heuppijn, reumatische pijn, circulatiestoornissen, darmklachten, spastische darm, stress, vermoeidheid, burnout, menstruatie stoornissen, zwangerschapsproblemen, IVF behandelingen en stuitligging bij baby’s. "

Behandeling met de moxa-lamp

In mijn praktijk wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van de moxa-lamp. De moxa-lamp is een speciaal apparaat dat bestaat uit twee minerale platen die een hitte-element hebben. Mineralen zijn belangrijk voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. De minerale platen worden geactiveerd als ze verwarmd worden, deze creëren elektromagnetische golven die de cel stofwisseling van het lichaam versterken. De warmte van deze lamp is erg prettig en wordt als zeer ontspannend ervaren.

Welke klachten kunnen behandeld worden met de moxa-lamp?

Alle soorten pijnklachten, gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn, heuppijn, kniepijn, reumatische klachten, vermoeidheid, circulatiestoornissen, spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, botbreuken, maar ook gewoon als extra ontspanning terwijl je in de naaldjes ligt.

Wat is het effect van de moxa-lamp op het lichaam?

  • stimulans van de hypothalamus, deze controleert de productie van chemische stoffen welke invloed uitoefenen op onze slaapregulering, perceptie van pijn en onze ‚mood’.
  • verlichten van pijn bij weefsels en gewrichten
  • verdrijven van giftige stoffen uit de cellen
  • verzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels
  • bevorderen van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam
  • verbeteren van onze stofwisseling
  • bevorderen van de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefsels
  • verhogen van onze weerstand
Ciria is aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten ‘V.N.T.’
Copyright © Ciria 2018  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design