Acupunctuur en fibromyalgie

Fibromyalgie is een zeer vervelende klacht en geeft een ‘taai’ beeld. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren, wordt ook wel weke-delenreuma genoemd. Fibromyalgie komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar.

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard met (soms) extreme vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, concentratie- en geheugen stoornissen en regelmatig zijn er ook darmklachten.

Omdat er nog geen wetenschappelijke oorzaak is gevonden voor fibromyalgie en de patiënt vaak een gezond uiterlijk vertoont met normale uitslagen van bloedonderzoeken, kan er veel onbegrip zijn vanuit de omgeving. Ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, werkgever, specialist en vanuit de eigen omgeving kan dit veel stress en verdriet geven.

Helpt acupunctuur bij fibromyalgie.

Door een behandeling met acupunctuur en/of APS therapie is het zeer goed mogelijk om symptomen van fibromyalgie te verminderen. Studies wijzen erop dat acupunctuur het lichaam stimuleert om lichaamseigen pijnstillers aan te maken. Hiervan wordt bij de behandeling gebruik gemaakt. Tevens kan acupunctuur en/of APS therapie de aanmaak van de ons besturende stoffen, zoals neurotransmitters, beïnvloeden. Klachten zoals slaapproblemen en depressieve gevoelens kunnen verminderen of zelfs helemaal

verdwijnen. Ook is leefstijl en voeding een belangrijk onderdeel van de behandeling . Na een aantal behandelingen zijn de deelklachten vaak een stuk minder en kun jij, indien je dit wenst, ‘onderhoudsbehandelingen’ blijven volgen om ervoor te zorgen dat de continuïteit gewaarborgd wordt en dat je jezelf beter blijft voelen dan voor de behandelingen van start gingen.
Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design