Litteken behandeling

In mijn praktijk behandel ik regelmatig mensen met littekens. Een litteken kan ontsierend en pijnlijk zijn. Tevens is een litteken een stoorveld die de stroom van energie (Qi) verstoort. Deze verstoring kan zelfs zodanig zijn dat een persoon acute- en chronisch klachten krijgt. Tevens kan druk in de organen ontstaan door het litteken.

Hoe werkt de litteken behandeling?

Het lichaam heeft een netwerk van enegiebanen (merdianen). Door een operatie of verwonding kan de verbinding met betreffende meridiaan doorgesneden worden. Het litteken verstoort de normale energie doorstroming en blokkeert deze.

Met een speciale acupunctuur techniek stimuleer en bevorder ik de doorstroming van het litteken weefsel. Ik plaats dunne naaldjes op verschillende punten lang het litteken. Het inbrengen van de naalden in de huid wekt een helende reactie op, je ziet dat de huid verkleurt van bleek-wit naar roze-rood. Dit betekent dat doorbloeding op gang komt.

Dode huidcellen van het littekenweefsel worden afgevoerd en daardoor wordt het litteken minder zichtbaar en minder strak wordt. Tijdens de behandeling zie je dat de strakke (en vaak) hard litteken verandert. Na behandeling is het getransformeerd in een zacht(er) weefsel, het voelt heel anders aan.

Soms zijn meerdere behandelingen nodig afhankelijk van de ernst van het litteken en de mate van verkleving. De litteken behandeling combineer ik met moxa therapie en cupping therapie, alles om een goede circulatie op gang te brengen. Een hele effectieve combinatie!

Litteken behandeling met acupunctuur
Litteken behandeling met acupunctuur

Op bijgevoegde foto’s kun je het verschil zien tijdens litteken behandeling en na behandeling. De structuur van het litteken is veranderd omdat de doorbloeding is gestimuleerd.
Copyright © Ciria 2022  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design