Acupunctuur en slapeloosheid

Slapeloosheid komt helaas veel voor, circa 1/3 van de volwassenen heeft te maken met slaapproblemen. Zo kan iemand te maken hebben met een inslaap probleem, met een doorslaap probleem, of op een vaste tijd wakker worden en niet meer de slaap kunnen vatten.

Oorzaken en gevolgen van slapeloosheid

In mijn praktijk onderscheid ik de diverse slaapproblemen die er zijn. Slapeloosheid kan ontstaan door piekeren, rusteloosheid en stress. Het slecht inslapen is vaak gekoppeld aan piekeren (een verstoring van de milt energie).

Behandeling met acupunctuur

Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze het lichaam tot rust, waardoor je effectiever slaapt. Dit heeft zowel invloed op het inslapen, doorslapen als een vermindering van de klachten overdag. Vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid worden verminderd door de behandeling met acupunctuur.

Met acupunctuur wordt de balans van rust en activiteit in het lichaam herstelt ongeacht wat de oorzaak van het ontstaan van het slechte slapen. Acupunctuur kan dus ook zinvol zijn wanneer de klacht is ontstaan door een andere ziekte of een stressvolle situatie op het werk of thuis.
Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design