‘Ik wil stoppen met roken’

Stoppen met roken is voor veel mensen een moeilijk maar zeer belangrijk besluit. Omdat iedereen weet hoe lastig het kan zijn vast te houden aan dit besluit, kan acupunctuur u hierbij ondersteuning bieden. In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld wat betreft het succes van de antirookbehandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%. Deze kans is dus vele malen groter dan wanneer u stopt zonder hulp. Zeer belangrijk is dat u ook zelf definitief wilt stoppen met roken. Acupunctuur neemt uiteraard niet uw motivatie en doorzettingsvermogen over…

Wat doet acupunctuur dan wel?

Met acupunctuur kunnen de ontwenningsverschijnselen na het stoppen met roken worden verminderd. Deze verschijnselen treden op doordat het lichaam verslaafd is geraakt aan nicotine. Dit leidt tot een zowel geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid van deze stof.

De ontwenningsverschijnselen geven vaak een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust en eet- en snoepaanvallen. Uiteindelijk zal uw lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt vaak enkele weken tot maanden. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur doorbreekt zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid en is daardoor bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt. Daarnaast wordt per persoon tijdens de behandeling bekeken welke belangrijke oorzaken en/of bijwerkingen van het (stoppen met) roken behandeld moeten worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn 2 à 3 behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om met roken te stoppen. Bij de behandeling plaats ik één of meerdere naaldjes op specifieke punten in uw huid, bijvoorbeeld in het oor. Er kunnen ook verblijfsnaaldjes geplaatst worden. Dit zijn zeer kleine, vrijwel onzichtbare knopjes die ongeveer 1 week kunnen blijven zitten en u ook na de behandeling op de praktijk zullen ondersteunen.

Deze behandelingen zullen in veel gevallen door uw zorgverzekering (vanuit uw aanvullende verzekering) geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Na het stoppen…

Uw vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker!
Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design