Acupunctuur en stress

De mens is een boeiend wezen, dat zich voortdurend aanpast aan de diverse veranderende omstandigheden waarin hij zich bevindt. Of het nu lichamelijk of geestelijk is. Het lichaam reageert bij plotselinge gebeurtenissen direct doordat het adrenaline aanmaakt. Dit heeft een goede functie. Het houdt ons scherp en de concentratie hoog op dat bewuste ogenblik, is dan ook een gezonde vorm van spanning en hoort bij het leven.

Als we teveel of te vaak achter elkaar met hoge spanningen te maken krijgen, en tussendoor niet de kans krijgen om ons te ontspannen, raakt het lichaam uitgeput. We lopen de kans om een burnout te krijgen of om overspannen te worden. Sommige mensen moeten stoppen met hun werk als ze teveel stress in hun leven hebben.

Stress ligt altijd om de hoek

In deze tijden van crisis hebben we allemaal met stress te maken. We hebben minder geld te besteden, bedrijven krimpen in of misschien kunnen we onze baan kwijt raken. We moeten meer presteren, de werkdruk wordt omhoog geschroefd. Dit zijn allemaal factoren van stress. Of we hebben te maken met het afscheid en overlijden van een dierbare. Het is belangrijk om te proberen naast de stress die ons bezighoudt, te proberen te ontspannen. Dit om een dreigende burn out te voorkomen.

Luister goed naar uw lichaam

Luister naar de signalen die uw lichaam u geeft. Als u moe van uw werk thuis komt en de problemen op het werk houden u de hele tijd bezig, wordt het tijd om gas terug te nemen. De juiste balans vinden tussen wat ‘moet’ en tussen wat ‘kan’. Heel vaak houden we onze emoties in, tot we niet meer verder kunnen en dan ontploffen om iets ‘kleins’. Prikkelbaarheid is een symptoom die we soms wel eens hebben, zonder dat we beseffen dat we dit hebben. Hoofdpijn en spierspanningen komen ook regelmatig voor, ‘s avonds slecht de slaap kunnen vatten omdat u ligt te draaien en te woelen in het bed. De dag passeert dan keer op keer de revue en u ligt te piekeren. Herkent u dit?

Helpt acupunctuur tegen stress

Een lichaam in balans is een energiesysteem dat goed functioneert. Als we veel stress ervaren raakt onze energiebalans verstoort. Een acupunctuur behandeling is erop gericht om de balans te hervinden zodat u zich minder gespannen voelt. Tijdens de periode op de behandeltafel zult u zich een stuk meer ontspannen voelen. Na de behandeling voelt u zich meer ontspannen dan ervoor. Acupunctuur heeft als bijwerking dat het iemand ‘lekker loom kan maken’. De behandeling geeft dan ook direct een weldadig effect.

Ook bestaat de mogelijkheid dat ik een acupunctuur behandeling combineer met een massage. Ik bespreek met u de mogelijkheden die u wellicht heeft om activiteiten te gaan ondernemen die u kunnen ontspannen. Misschien houdt u wel van schilderen en heeft u dit al jaren niet meer gedaan omdat u er de tijd niet meer voor nam. Het leven hoort in balans te zijn. Waar inspanning is, hoort ook ontspanning te zijn. De kans op herstel is groter als u de tijd voor uzelf neemt om te ontspannen, en uzelf dit plezier gunt.

Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design