Cupping

Cupping therapie is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde, deze techniek is al duizenden jaren oud. Cupping wordt gebruikt om toxines (afvalstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlakte te trekken. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn bij behandeling van chronische en acute pijnklachten, huidaandoeningen en hoofdpijn.

Hoe werkt cupping?

Bij cupping wordt er een cup op de huid geplaatst. Met hulp van een vacuüm pomp wordt de lucht onder de cup verwijderd. De onderdruk, die dan ontstaat, doet de cup aan de huid kleven. Door het creëren van zuigende werking aan de huidoppervlakte en negatieve druk, stimuleert deze techniek het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt verbeterde bloedtoevoer naar de gestagneerde spieren en delen van de huid. Cupping geeft een ontspannen en comfortabel gevoel in de spieren. De bloedcirculatie wordt verhoogt, vet- en vochtophopingen vermindert en gifstoffen worden beter afgevoerd uit de spieren.

Het effect van cupping op de spieren

Als reactie zullen de bloedvezels in de spieren geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Ook de lymfe-afvoer zal verbeteren.

Het effect van cupping op de gewrichten

Door een verbeterde doorbloeding in het gewricht na het zetten van een cup, kan in het aangrenzende gebied sterke verbetering optreden en minder pijn worden ervaren.

Het herstel van spierletsel en andere pijnen wordt versneld, pijnen worden verzacht en klachten verminderen. De afweer van het lichaam wordt vergroot en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd.
Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design