Moxatherapie

Moxatherapie wordt vaak gebruikt als aanvulling op een acupunctuur behandeling. Moxa is een behandelmethode waarbij acupunctuur punten worden gestimuleerd middels warmte. Moxatherapie is een therapievorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van een samengeperst kruid (Artemisia Vulgaris, oftewel bijvoetkruid) dat vaak wordt gebruikt vanwege zijn verwarmende- en energie versterkend karakter.

Hoe werkt moxa?

Moxa wordt gebruikt als een samengerolde „sigaar” die verhit wordt en boven een acupunctuur punt gehouden wordt met als doel een tekort aan bloed en energie op te heffen óf om de energie stroom te bevorderen. Daar waar de energiestroom verzwakt is, wordt energie en doorbloeding gestimuleerd door deze weldadige warmte. Blokkades in de meridianen worden opgeheven, waardoor de energie beter circuleert en pijnklachten verminderen.

Welke klachten kun je behandelen met moxatherapie?

Alle soorten pijnklachten zoals gewrichtspijnen, spierpijn, rugpijn, heuppijn, reumatische pijn, circulatiestoornissen, spastische darm, stress, vermoeidheid, burn out, zwangerschapsproblemen, IVF behandelingen, verminderde seksuele functie bij de man en stuitligging bij baby’s.
Copyright © Ciria 2022  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design