Moxatherapie bij stuitligging

Moxa therapie is een onderdeel van acupunctuur en de Chinese Geneeskunde. Moxa is een kruid. Binnen de Chinese geneeskunde wordt dit kruid al eeuwen gebruikt om o.a. de baarmoederwand te verwarmen en het lichaam te voeden. Moxa kan jou dus helpen. Want door moxa in te zetten, kan jouw kindje geholpen worden om uit de stuitligging te komen en om te draaien. Dit is niet pijnlijk en geeft jou meer kans op een natuurlijke bevalling.

Wat houdt moxa therapie in?

Moxatherapie is een behandelmethode waarbij acupunctuurpunten worden gestimuleerd middels warmte. Moxatherapie is een therapievorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van een samengeperst kruid (Artemisia Vulgaris, oftewel bijvoetkruid) dat vaak wordt gebruikt vanwege haar verwarmende- en energie versterkend karakter.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Als je kiest voor moxa therapie is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat er gaat gebeuren. Moxa heeft de vorm van een sigaar en wordt aangestoken. De sigaar verspreidt een intense en aangename warmte. Na een korte instructie, kan jouw partner de moxa therapie toepassen. De reden dat jouw partner de therapie moet toepassen, is omdat de buik van een zwangere vrouw te groot is om de behandeling veilig uit te kunnen voeren. De warmte die uit de moxa sigaar komt zorgt ervoor dat een acupunctuurpunt op je huid wordt ‚geactiveerd’. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat jouw baby ‘spontaan’ zal draaien in de juiste houding voor een natuurlijke bevalling. Mijn persoonlijke ervaring in mijn praktijk is, dat als een vrouw zich met een baby in stuitligging meldt terwijl ze 32-33 weken zwanger is, er een 100% slagingsscore is. Hoe eerder er wordt begonnen, hoe groter de kans van slagen is. Onderzoek wijst uit dat tijdens de 32ste tot de 36ste week moxa therapie de kans op spontane draai van 50% naar 75%. Daarom begin ik graag op tijd met de therapie, om het succes te vergroten. Wacht niet te lang en neem vandaag nog contact met mij op! Een zwangere vrouw met baby in stuitligging maak ik tijd voor in mijn praktijk en heeft voor mij prioriteit nr 1. Iedere dag dat eerder met de behandeling wordt begonnen is er weer 1.

Kan het kwaad voor de baby?

Nee, er is geen enkel risico voor de baby. Juist alleen maar voordelen, immers een natuurlijke bevalling is beter voor zowel jou als jouw kindje.

Waar moet je op letten.

Zodra jouw baby zich draait vanuit een stuitligging, dan merk je dit direct. Je hebt het gevoel alsof zich een aardverschuiving afspeelt in jouw baarmoeder. Jouw kindje draait zich immers vanuit een stuitligging, dit merk je heel erg goed. Als je dit gevoel ervaart, moet je meteen contact opnemen met jouw verloskundige of behandelend arts. De behandeling moxatherapie staken en als het kan een echo laten maken om te controleren of jouw kindje zich heeft gedraaid. De kans is groot dat jouw kindje dit heeft gedaan!

Uitwendige versie.

Soms probeert de gynaecoloog de baby in de buik te draaien, tijdens de uitwendige versie. Voor de aanstaande moeder en ongeboren kind, kan dit heel vervelend zijn. 80% Van de vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede omdat de uitwendige versie niet hetgeen opbrengt van wat wordt gehoopt. Reden temeer om de volledig natuurlijke moxatherapie te proberen!

De voordelen van natuurlijk bevallen.

Het spreekt voor zich dat op een natuurlijke manier bevallen de voorkeur geniet. Veel vrouwen vinden de traditionele manier van draaien – de uitwendige versie – erg eng. Een keizersnede laten uitvoeren heeft ook nadelen, het is en blijft immers een operatie met alle risico’s die daarbij horen. Moxa therapie kan je helpen toch op een natuurlijke manier te bevallen. En dit heeft vele voordelen: het is natuurlijk, doet geen pijn, je hebt geen nadelen van een operatie, je bent sneller hersteld en je doet deze behandeling samen met jouw partner wat uiteraard een bijzondere band schept.

Hoeveel behandelingen heb je nodig.

In mijn praktijk heb je 1 behandeling nodig. Mijn consult wordt vergoed door de zorgverzekeraar, mits je aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve geneeskunde.

Tot nu toe heb ik een slagingspercentage van 100% in mijn praktijk

mits er op tijd wordt begonnen met moxa therapie (het liefst begin 32e week) en de behandeling tweemaal daags consequent wordt toegepast. Ik kan niet de garantie geven dat de behandeling altijd het gewenste effect heeft.

De voordelen van moxa therapie op een rij:

  • De behandeling is voor zowel de aanstaande moeder als het ongeboren kind zeer veilig. De spontane draaiing wordt uitgelokt. Er is geen direct contact met de baby.
  • De behandeling is niet belastend voor de moeder, een uitwendige versie gedaan door de gyneacoloog (in de 36e week van de zwangerschap) kan helaas zeer belastend zijn.
  • Er zijn geen bijwerkingen bekend
  • In 75% van de gevallen draait het ongeboren kind spontaan in de baarmoeder, mits de behandeling tussen de 33ste en de 36ste week van de zwangerschap is uitgevoerd.
  • Door moxa-therapie is de kans 75% groter dat de aanstaande moeder op een natuurlijke manier kan bevallen.
  • De behandeling kan thuis plaatsvinden doordat hij heel eenvoudig te leren is.


Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design