Voeding als medicijn.

Binnen de reguliere geneeskunde is er weinig bekend over het positieve effect van voeding op onze gezondheid. Sterker nog, daar wordt niet naar gekeken. Dit vind ik jammer, omdat ik uit eigen ervaring weet wat voeding voor het lichaam kan betekenen. Velen weten niet wat het effect van voeding op onze gezondheid is. Binnen de Chinese Geneeskunde wordt voeding terecht beschouwd als medicijn. Voeding kan ons genezen, maar kan ons ook ziek maken.

Hoe kijkt de Chinese geneeskunde tegen voeding aan.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt gekeken naar welke voeding past bij een bepaald persoon. Wat voor de een goed werkt, hoeft niet per definitie goed te werken voor een ander. Als je weinig energie hebt, kan dit vanuit de Chinese geneeskunde veel te maken hebben met de energetische werking van de verteringsorganen. Als jouw eten slecht verteerd wordt, kan het lichaam de voedingsstoffen niet goed opnemen. Hoe gezond je ook denkt te eten. De spijsverteringsorganen kunnen hun werk niet optimaal doen en er kunnen klachten ontstaan zoals een opgeblazen gevoel na het eten, koude handen en koude voeten. Trek in zoet. Op den duur kunnen ziekten ontstaan. Hoe kun je verwachten dat jouw lichaam goed functioneert als je er de ‚energetisch verkeerde producten’ instopt? Ik vergelijk het altijd met diesel gooien in een benzine motor. Dan loopt de motor ook niet, sterker nog….hij loopt vast!

Voeding in mijn praktijk.

Als een cliënt zich aanmeldt in mijn praktijk met klachten, bespreek ik bij de intake altijd het onderwerp voeding. Wat eet je en op welke tijdstippen. Hoe is jouw ontlasting. Ben je moe na een maaltijd. Sta je vermoeid op. Heb je koude handen en koude voeten. Dit zijn relevante vragen en geven mij veel informatie over de energetische vertering van jouw lichaam in relatie tot jouw klachten. Ik beoordeel jouw eetpatroon bekeken vanuit de Chinese geneeskunde en geef advies in wat je het best kunt doen of laten. Ik kan nooit van tevoren zeggen welke voedingsproducten heilzaam voor het lichaam werken en welke voeding ziekte kan veroorzaken. Soms geef ik een cliënt een voedingsadvies mee met de tip om dit advies gedurende 6 weken uit te proberen. Om te laten voelen wat voeding met het lichaam doet. Na een aantal weken voelen mensen zich vaak fitter, hebben meer energie en hebben ze veel minder last van hun klachten. Voeding is allesbepalend voor ons lichaam. Met voeding kunnen we het zelfgenezend vermogen van ons lichaam stimuleren en activeren.
Copyright © Ciria 2023  |  Alle rechten voorbehouden
Meer info over onze: Privacy Statement (AVG)
Webdesign & development by: Timeless Design